. (exastris) wrote in vintage_tv,
.
exastris
vintage_tv

  • Mood:
  • Music:

Tweeg is Stoer!

Teddy Ruxpin!

De animatieserie "De Avonturen van Teddy Ruxpin" (soms ook wel puberaal Ruk-spin genoemd) draaide oorspronkelijk eind jaren '80. Er zijn in totaal 65 afleveringen gemaakt, van elk zo'n 25 minuten. Plannen om er meer te maken zijn er wel geweest, maar deze zijn nooit gerealiseerd. Teddy Ruxpin was een van de weinige animatieseries, zo niet de enige, die sequentieel was, wat dus wil zeggen dat er een doorlopende verhaallijn door alle afleveringen liep. In 1987 kreeg de serie een aantal awards toebedeeld voor o.a. beste animatieserie.Het verhaal begint met de zoektocht naar de andere helft van een medaillion. De drie hoofdkarakters, het beertje Teddy Ruxpin, de octopeed Grubby en de exentrieke (sp?) uitvinder Newton Gimmick, gebruiken een oude kaart om de wijdse landen van Grundo, Rillonia en Ying te doorzoeken naar schatten. De schat blijkt uiteindelijk te bestaan niet uit goud of juwelen, maar uit kennis.

Op hun reizen verzamelen de drie met hun luchtschip ook zes magische kristallen. Deze zijn de oorzaak van een conflict tussen hen en de in Grundo bestaande Monsters-En-Schurken-Organisatie, MESO (Monsters and Villains Organisation, MAVO). MESO wil de kristallen in handen krijgen om daarmee de wereld te kunnen overheersen. Om er zeker van te zijn dat de kristallen veilig zijn, hebben Teddy en zijn vrienden de hulp ingeroepen van de Wooly What's It. Hij woont in een huisje bij de regenboogwaterval, en achter deze waterval zijn de kristallen verstopt zodat MESO ze nooit zal vinden.

De groene slechterik Tweeg [jaa!!! :D] en zijn roze kameraad LB-bouncher vormen echter nog een gevaar. Deze twee wonen op een steenworp afstand van Teddy & Co. en proberen bij MESO in een goed blaadje te komen door te helpen de kristallen te ontvreemden. Tweeg houdt de hoofdrolspelers met een telescoop constant in de gaten en als zij dan vertrekken met hun luchtschip meldt hij dit aan de grote onderdrukker, Quellor, het hoofd van MESO. Quellor zendt vervolgens de Gutangs, zijn piloten met hun gevechtsvliegtuigjes, uit om de kristallen te veroveren. Dat is ze tot nu toe nog niet gelukt...

De stem van Teddy Ruxpin werd ingesproken door Phil Barron. Dr. Newton Gimmick was John Stocker. Grubby werd gespeeld door Will Ryan en John Stocker. Tweeg: John Koensgen.

Gimmick

 
Teddy, Grubby en Gimmick Tweeg op zijn toren!Teddy, ja. Beetje scheel.

 
Tweeg en zijn moeder. MESO-HQ.


 
Quellor ...en een andere MESO-gast.  

En natuurlijk, niet te vergeten, de merchandise :)
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments